Obezitatea și Viața Sexuală. Impact și Soluții

Obezitatea și Viața Sexuală

Obezitatea poate avea un impact semnificativ asupra vieții sexuale masculine, influențând negativ funcția erectilă și libidoul.

 1. Disfuncție Erectilă (DE). Obezitatea poate crește riscul de disfuncție erectilă. Grăsimea abdominală excesivă poate bloca fluxul de sânge către penis, ceea ce poate duce la dificultăți în obținerea și menținerea unei erecții. Obezitatea afectează nivelul de testosteron, hormon esențial pentru o funcție erectilă normală.
 2. Scăderea Libidoului. Obezitatea poate influența negativ dorința sexuală sau libidoul. Tulburările hormonale și scăderea stimei de sine asociate cu obezitatea pot reduce interesul pentru activitatea sexuală.
 3. Probleme de Mobilitate. Persoanele obeze pot avea dificultăți în desfășurarea activităților sexuale din cauza lipsei de mobilitate sau a durerilor articulare. Acest lucru poate duce la evitarea activității sexuale și la scăderea satisfacției în ceea ce privește viața sexuală.
 4. Tulburări Hormonale. Excesul de greutate poate afecta nivelurile de testosteron din organism. Testosteronul este un hormon esențial pentru libidou și funcția erectilă normală. Obezitatea poate crește conversia testosteronului în estrogen, hormon feminin, ceea ce duce la un dezechilibru hormonal care afectează libidoul și capacitatea de a obține și menține o erecție. 
 5. Stres și Anxietate. Obezitatea poate duce la stres psihologic și anxietate legate de imaginea de sine și de performanța sexuală. Acest stres poate afecta negativ dorința sexuală și funcția erectilă.
 6. Probleme de circulație. Obezitatea poate duce la acumularea de grăsime în artere, inclusiv în cele care alimentează sângele către penis. Această acumulare poate restricționa fluxul de sânge, ceea ce face dificilă obținerea și menținerea unei erecții suficient de ferme pentru actul sexual.
 7. Apnee de somn. Obezitatea poate crește riscul de apnee de somn, o tulburare în care respirația devine întreruptă în timpul somnului. Apneea de somn poate fi legată de disfuncție erectilă și de alte probleme de sănătate sexuală.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care obezitatea poate afecta potența masculină. Pentru sănătate sexuală în general și sănătate în special, este important să se recunoască impactul obezității și să se ia măsuri pentru gestionarea greutății.

Obezitatea și Viața Sexuală

Suplimentele pentru potență pot fi considerate ca parte a unui plan de gestionare a sănătății sexuale, oferind sprijin în obținerea și menținerea unei erecții sănătoase.

Ingrediente precum L-arginina și ginsengul au fost asociate cu îmbunătățiri în fluxul sanguin și nivelurile hormonale, contribuind la revitalizarea sănătății sexuale la bărbații supraponderali. Însă, în cazul persoanelor obeze, este crucial să se abordeze și să se trateze cauza principală a problemelor sexuale – obezitatea însăși – prin intermediul unui stil de viață sănătos, care include alimentație echilibrată și exerciții fizice regulate.

Este important să discutați întotdeauna cu un medic specialist înainte de a începe orice regim de suplimentare, deoarece anumite suplimente pot interacționa cu alte medicamente sau pot avea efecte secundare nedorite. Iată câteva suplimente care au fost cercetate pentru potența masculină și care ar putea fi luate în considerare. 

 • DHEA (dehidroepiandrosteron)

DHEA este un hormon care poate fi convertit în testosteron în organism. Unele studii sugerează că suplimentarea cu DHEA poate îmbunătăți funcția sexuală la bărbații cu disfuncție erectilă.

 • Zinc

Zincul este un mineral esențial pentru producția de testosteron și poate fi util pentru susținerea sănătății sexuale masculine. Persoanele obeze pot avea adesea deficiențe de zinc, deci suplimentarea poate fi benefică în acest caz.

 • L-arginina

L-Arginina este absolut necesară pentru un proces normal de spermatogeneză. Ajută la o mai bună irigare cu sânge a organelor sexuale, influentând astfel pozitiv soliditatea și durata erecției. Administrarea de L-arginină bărbaţilor infertili timp de 6-8 săptămâni a sporit semnificativ numărul de spermatozoizi şi mobilitatea lor la majoritatea pacienţilor.

 • Ginseng

Ginsengul este o plantă folosită în medicina tradițională pentru îmbunătățirea sănătății sexuale. Este un energizant general care crește pofta de viață, libidoul și activitatea sexuală.  Îmbunătățește funcția glandelor endocrine și sexuale. Este utilizat pentru a combate impotența fără cauză medicală prin normalizarea presiunii sanguine. 

Obezitatea și Viața Sexuală VERIFICĂ PREȚ
 • Tribulus terrestris (colții babei)

Acest supliment este promovat pentru creșterea nivelului de testosteron și îmbunătățirea performanței sexuale masculine. Tribulus terrestris conține un ingredient activ numit protodioscin, cu beneficii asupra sănătății sexuale. Tratează deficiențele hormonale la bărbați, infertilitatea și disfuncția sexuală, crește libidoul și îmbunătățește motilitatea spermatozoizilor. Totuși, cercetările în acest sens sunt încă limitate și rezultatele sunt împărțite. 

TOP CEL MAI VÂNDUT

VERIFICĂ PREȚ

ADMINISTRARE

1-2 capsule cu aproximativ 2 ore înainte de începerea actului sexual. Pentru a obține rezultate maxime, evitați consumul de alcool și mâncăruri grase. A nu se depăși doza maximă recomandată de 2 capsule în 24 ore.

 

 

Este important să rețineți că suplimentele nu sunt reglementate în mod strict și calitatea acestora poate varia. De asemenea, nu toate suplimentele funcționează la fel pentru toată lumea, iar rezultatele pot să nu fie garantate. Înainte de a începe să luați orice supliment, este recomandabil să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a evalua beneficiile și riscurile asociate și pentru a identifica cele mai potrivite opțiuni în funcție de nevoile și condițiile individuale. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *