Ce este brânca ursului
Brânca Ursului este o plantă cunoscută şi sub denumirea populară de “laba-ursului” sau “crucea pământului”. Numele plantei provine de la forma frunzelor, asemănătoare cu laba ursului.
Este o plantă înaltă, cu frunze mari de culoare verde închis și flori albe. Crește în pădurile luminoase și umede, pe dealuri, marginea apelor și a drumurilor. Datorită multiplelor proprietăți curative și acțiunii benefice asupra organismului, brânca ursului este considerată de către specialiştii în fitoterapie drept un adevărat “ginseng românesc”. Conține substanțe active cu efect antispastic, de reducere a stresului, anxietății și de stimulare a activității gonadelor, mărind astfel dorința. Este recunoscută încă din antichitate pentru efectele sale afrodisiace, fiind recomandată de asemenea pentru înlăturarea oboselii, a stresului şi stărilor de epuizare, stimularea vitalităţii organismului, redobandirea tonusului pozitiv şi a poftei de viată.
Beneficii brânca ursului
- stimulează activitatea glandelor responsabile cu libidoul și vigoarea,
- adjuvant în afecțiuni precum infertilitate masculină și feminină, impotență, frigiditate și sterilitate,
- adjuvant în afectiuni ale aparatului genital – anexită sau menopauză prematură. Reglează ciclul menstrual, stimulează activitatea ovarelor, relaxează mușchii vaginali și uterini,
- datorită proprietăților antiseptice, previne infecțiile urinare, contribuie la eliminarea microorganismelor care afectează aparatul urinar,
- tonic general pentru sistemul digestiv si sistemul nervos, indicat și în ameliorarea stărilor de oboseală, stres și epuizare.
În trecut, planta se folosea pentru creșterea vitalității și tratarea impotenței, frigidității și sterilității. În medicina tradițională, se întrebuințează pentru reducerea stărilor de oboseală și epuizare, fiind recomandată și persoanelor vârstnice, deoarece o scutesc de neplăcerile declinului fizic, redând tonusul și pofta de viață.
Brânca ursului poate fi întrebuințată pentru proprietățile sale terapeutice sub formă de capsule, tinctură sau ceai.
Brânca ursului – pastile
funcție de concentrația în substanță activă și amestecul de plante cu efect afrodisiac
Efecte negative brânca ursului
- Alergie la oricare dintre componentele produsului. Se recomandă citirea cu atenție a prospectului corespunzător produsului ales,
- Sensibilitate crescută la lumină,
- Supradozarea poate produce reacții de tip alergic, vasodilatație periferică și hipotensiune. Dacă apar manifestări neplăcute, se recomandă întreruperea curelor. Adresați-vă medicului sau farmacistului dvs.
Contraindicații
- Se administrează cu prudență în caz de hipotensiune arterială, afecțiuni urinare, afecțiuni ale prostatei,
- Nu se administrează femeilor însărcinate sau care alaptează,
- Nu se administreaza cu antibiotice și alte tratamente acute sau cronice,
- Tinctura de brânca ursului conține alcool și deci nu este indicată în cazul afecțiunilor hepatice,
- Crește sensibilitatea la soare, nu se recomandă expunerea la soare în timpul administrării,
- Interzis sportivilor și copiilor.